Separation

Hjälp och stöd

 

En separation innebär en stor omställning i livet. Antagligen har du/ni försökt länge att få saker att fungera men har nu tagit beslutet att separation är bäst för er och barnen. För att

För att du ska må bra, och för att dina barn ska må bra är det värt att veta att det finns mycket hjälp och stöd somman kan söka sig till. Intresseorganisationer såväl som företag och myndigheter kan ha värdefull information och stöd som hjälper dig att gå vidare i ditt liv. För dig som är andlig eller troende kan det vara skönt att även prata med en religiös ledare eller andlig mentor som du känner dig trygg med.

INFORMATION

Skilsmassa.com är en omfattande sida som enbart handlar om skillsmässa och separation. I Sverige registreras ungefär 40 000 giftermål per år, och runt 20 000 skilsmässor. Glädjande nog verkar ökningen av skilsmässor avtagit de senaste åren. SCB började registrera skilsmässor år 1831. Att veta hur många separationer som äger rum i Sverige är svårare.

PRIVATEKONOMI

Det är avsevärt tuffare att täcka levnadskostnader och nöjen med enbart en inkomst. En separation kan vara en omskakande upplevelse, inte minst vad gäller privatekonomi. Läs gärna mer om privatekonomi på denna hemsida. Du kan söka dig till en budget och skuldrådgivare i din hemkommun för att få specifik information och stöd. Besom Konsumentverkets hemsida för att hitta kontaktuppgifter till dem.

 

För mer information om bodelning kan Skilsmassa.com vara ett bra ställe att söka information.

VÅRDNADSTVISTER

Att befinna sig mitt i en vårdnadstvist kan vara mycket påfrestande, både psykiskt såväl som ekonomiskt.

 

ATT KUNNA GÅ VIDARE

Ingen person kan veta precis hur du känner dig eller vad du tänker, även om många idag separerar och skiljer sig. Ändå kan det vara en lättnad att vända sig till en individ eller grupp som vet precis vad det innebär att gå igenom det du går igenom. Att kunna gå vidare kan kännas tungt, men det finns stöd, litteratur och mötesplatser för dig.

 

Sveriges Makalösa Föräldrar är en organisation av och för ensamföräldrar. Organisationens syfte är att skapa gemenskap och opinion kring frågor som specifikt rör ensamstående föräldrar. Om du väntar barn och är ensamstående eller vet om att du kommer att bli ensamstående kan du söka stöd och råd från andra som är eller har varit i liknande situation. Besök www.makalosa.org. Vi vet att föraldraskap är någåt fantastiskt och vill att alla våra barn ska få samma möjligheter till en trygg samvaro, i kärnfamilj som stjärnfamilj.

Föräldrakoll.se är en produkt som ägs av Sveriges Makalösa Föräldrar. Informationen på denna hemsida har samlats från diverse källor och syftar till att förse föräldrar (speciellt ensamföräldrar) med relevant information och verktyg för att förbättra eller bibehålla vårdnadsfred, en god privatekonomi och ett hälsosamt familjeliv för stjärnfamiljer - för alla våra barn. Sveriges Makalösa Föräldrar ansvarar inte för information som erfodras av externa källor. Har du synpunkter på innehåll eller tips, hör av dig till admin@foraldrakoll.se