Föräldrars hälsa

lsovård

 

Som förälder är det lätt att försumma sin egen hälsa när man sätter sitt/sina barns välmående främst. Speciellt heltidsensamstående mammor med små barn har sämst hälsa, och det beror ju på diverse faktorer, som stress, privatekonomi etc. För att vi som föräldrar ska kunna se efter våra barn, är det viktigt att vi inte glömmer bort vår egen hälsa.

 

Om du vill veta mer om olika symptom, behandlingar och diverse hälsorelaterade ämnen finns Vårdguiden eller Sjukvårdsupplysningen på nummer 1177; www.1177.se Här kan du enkelt leta fram information som är relevant för din hälsa eller ringa för att få råd.

 

HÖGKOSTNADSSKYDD

 

Högkostnadsskyddet betyder att du betalar ett maxbelopp i patientavgifter under ett år. När du uppnått maxbeloppet får du ett frikort som ger dig rätt till kostnadsfri vård.

Till patientavgifter räknas både de avgifter du betalar hos landstingets mottagningar och avgifter hos de privata mottagningar som har avtal med landstinget.

För mer information - läs på Vårdguidens hemsida.

 

 

 

Sveriges Makalösa Föräldrar är en organisation av och för ensamföräldrar. Organisationens syfte är att skapa gemenskap och opinion kring frågor som specifikt rör ensamstående föräldrar. Om du väntar barn och är ensamstående eller vet om att du kommer att bli ensamstående kan du söka stöd och råd från andra som är eller har varit i liknande situation. Besök www.makalosa.org. Vi vet att föraldraskap är någåt fantastiskt och vill att alla våra barn ska få samma möjligheter till en trygg samvaro, i kärnfamilj som stjärnfamilj.

Föräldrakoll.se är en produkt som ägs av Sveriges Makalösa Föräldrar. Informationen på denna hemsida har samlats från diverse källor och syftar till att förse föräldrar (speciellt ensamföräldrar) med relevant information och verktyg för att förbättra eller bibehålla vårdnadsfred, en god privatekonomi och ett hälsosamt familjeliv för stjärnfamiljer - för alla våra barn. Sveriges Makalösa Föräldrar ansvarar inte för information som erfodras av externa källor. Har du synpunkter på innehåll eller tips, hör av dig till admin@foraldrakoll.se