Barns hälsa

Akut vård för barn

 

Som förälder kan vi erfara mycket oro och många olyckor. Barn leker och busar, är mindre försiktiga och kan hamna i situationer som är mer riskfyllda i vardagen. Därför kan det vara värt att veta två saker; 1) olyckor händer ständigt och egentligen är barn bättre på att hantera dessa biologiskt med mjukare ben och bättre läkningsresurser, 2) vart du ska vända dig om olyckan är framme och du behöver söka akut sjukvård för ditt barn.

 

Tips!

  • Skriv numert till polisen, brandkåren och vårdcentralen/sjukvårdsupplysningen på en väl synlig plats hemma. T.ex. en lapp på kylskåpet.
  • Lär barnen från tidig ålder numret till SOS: 112
  • Låt barnen skriva in "ICE" framför ditt namn på mobilen - det står för "i nödfall" på engelska (in case of emergency)

 

 

Sveriges Makalösa Föräldrar är en organisation av och för ensamföräldrar. Organisationens syfte är att skapa gemenskap och opinion kring frågor som specifikt rör ensamstående föräldrar. Om du väntar barn och är ensamstående eller vet om att du kommer att bli ensamstående kan du söka stöd och råd från andra som är eller har varit i liknande situation. Besök www.makalosa.org. Vi vet att föraldraskap är någåt fantastiskt och vill att alla våra barn ska få samma möjligheter till en trygg samvaro, i kärnfamilj som stjärnfamilj.

Föräldrakoll.se är en produkt som ägs av Sveriges Makalösa Föräldrar. Informationen på denna hemsida har samlats från diverse källor och syftar till att förse föräldrar (speciellt ensamföräldrar) med relevant information och verktyg för att förbättra eller bibehålla vårdnadsfred, en god privatekonomi och ett hälsosamt familjeliv för stjärnfamiljer - för alla våra barn. Sveriges Makalösa Föräldrar ansvarar inte för information som erfodras av externa källor. Har du synpunkter på innehåll eller tips, hör av dig till admin@foraldrakoll.se