Dop och namngivningsceremoni

Föräldrar kan välja att efter sin tro och övertygelser döpa sitt barn eller ha en namngivningsceremoni enligt andra religiösa eller traditionella tecken.

 

För att läsa mer om dop och namngivning kan du besöka länkarna nedan:

ENSAMFÖRÄLDRAR

Om du är ensamförälder och känner att du är i en svår ekonomisk situation som förhindrar dig från att betala för en ceremoni, eller att du av andra anledningar känner dig nervös inför en namngivningsceremoni eller dop är det bra om du kontaktar din religiösa ledare eller namngivningsledare för ett enskilt samtal om hur ni ska lösa viss problemtaik. Det kan vara så att det redan finns rabatter för familjer eller att man behöver diskutera detta i mer detalj för allas bästa.

 

Om du vill läsa om namnlagen och namngivning i formell mening klicka här

Sveriges Makalösa Föräldrar är en organisation av och för ensamföräldrar. Organisationens syfte är att skapa gemenskap och opinion kring frågor som specifikt rör ensamstående föräldrar. Om du väntar barn och är ensamstående eller vet om att du kommer att bli ensamstående kan du söka stöd och råd från andra som är eller har varit i liknande situation. Besök www.makalosa.org. Vi vet att föraldraskap är någåt fantastiskt och vill att alla våra barn ska få samma möjligheter till en trygg samvaro, i kärnfamilj som stjärnfamilj.

Föräldrakoll.se är en produkt som ägs av Sveriges Makalösa Föräldrar. Informationen på denna hemsida har samlats från diverse källor och syftar till att förse föräldrar (speciellt ensamföräldrar) med relevant information och verktyg för att förbättra eller bibehålla vårdnadsfred, en god privatekonomi och ett hälsosamt familjeliv för stjärnfamiljer - för alla våra barn. Sveriges Makalösa Föräldrar ansvarar inte för information som erfodras av externa källor. Har du synpunkter på innehåll eller tips, hör av dig till admin@foraldrakoll.se