Arbete och skola

Semester

Beroende på din arbetsgivare och/eller den kollektivavtal som finns samt arbetstiden hos denna arbetsgivare får man rätt till semester. Det vanligaste är att man har rätt till ca. 20-25 dagar betalds semester. Man måste ha intjänad semester för att få betalt under sin ledighet. Har man då precis påbörjat ett nytt arbete på en ny arbetsplats har man troligtvis inga semesterdagar intjänade, dock kan be om obetald ledighet. Tala alltid med din arbetsgivare för att ta reda på hur det funderar på din arbetsplats.

 

Olika yrken kan innebära att man helst ska ta ut sin semester under en specifiik tid av året.

 

Länkar till mer information:

 

Sveriges Makalösa Föräldrar är en organisation av och för ensamföräldrar. Organisationens syfte är att skapa gemenskap och opinion kring frågor som specifikt rör ensamstående föräldrar. Om du väntar barn och är ensamstående eller vet om att du kommer att bli ensamstående kan du söka stöd och råd från andra som är eller har varit i liknande situation. Besök www.makalosa.org. Vi vet att föraldraskap är någåt fantastiskt och vill att alla våra barn ska få samma möjligheter till en trygg samvaro, i kärnfamilj som stjärnfamilj.

Föräldrakoll.se är en produkt som ägs av Sveriges Makalösa Föräldrar. Informationen på denna hemsida har samlats från diverse källor och syftar till att förse föräldrar (speciellt ensamföräldrar) med relevant information och verktyg för att förbättra eller bibehålla vårdnadsfred, en god privatekonomi och ett hälsosamt familjeliv för stjärnfamiljer - för alla våra barn. Sveriges Makalösa Föräldrar ansvarar inte för information som erfodras av externa källor. Har du synpunkter på innehåll eller tips, hör av dig till admin@foraldrakoll.se