Arbete och skola

Söka arbete

Att söka arbete kan kännas väldigt uttröttande och ibland vet man inte vad som ska krävas för att man ska får ett jobb på en tuff arbetsmarknad.

 

Man kan söka sig till arbete geneom arbetsförmedlingen, genom bekanta, genom att gå med i rekryterings och bemanningsföretag, eller på egen hand besöka intressanta arbetsplatser.

 

Det viktigaste är att man kan göra reklam för sig själv och berätta hur man är en tillgång till arbetsgivaren och arbetsplatsen. Börja med att skapa en attraktiv CV som fångar dina erfarenheter och kunskaper, och gärna ett som du lätt kan uppdatera och anpassa till olika roller.

Det finns många mallar som du kan använda dig av för att spara på tid.

 

Om du har varit arbetslös en längre tid, kan du vara berättigad till en jobbcoach genoom arbetsförmedlingen. Välj coachen med omsorg och med dina karriärintressen i åtanke.

 

LÄNKAR

 

Sveriges Makalösa Föräldrar är en organisation av och för ensamföräldrar. Organisationens syfte är att skapa gemenskap och opinion kring frågor som specifikt rör ensamstående föräldrar. Om du väntar barn och är ensamstående eller vet om att du kommer att bli ensamstående kan du söka stöd och råd från andra som är eller har varit i liknande situation. Besök www.makalosa.org. Vi vet att föraldraskap är någåt fantastiskt och vill att alla våra barn ska få samma möjligheter till en trygg samvaro, i kärnfamilj som stjärnfamilj.

Föräldrakoll.se är en produkt som ägs av Sveriges Makalösa Föräldrar. Informationen på denna hemsida har samlats från diverse källor och syftar till att förse föräldrar (speciellt ensamföräldrar) med relevant information och verktyg för att förbättra eller bibehålla vårdnadsfred, en god privatekonomi och ett hälsosamt familjeliv för stjärnfamiljer - för alla våra barn. Sveriges Makalösa Föräldrar ansvarar inte för information som erfodras av externa källor. Har du synpunkter på innehåll eller tips, hör av dig till admin@foraldrakoll.se